Tradicija u izgradnji od 2008.

Igmanska 15, 71000 Sarajevo
+387 33 720 790
info@successo.ba

Zašto novi a ne stari stan

Ovo pitanje je često kod naših kupaca koji razmišljaju da li da novac ulože u nekretninu koja je netom izgrađena ili da kupe stari stan te renoviranjem postignu efekat bolje opremljenosti.

Naše mišljenje je da prave dileme nema , kad je riječ o ovom izboru a navest ćemo i nekoliko praktičnih razloga koji će Vam pojasniti zašto je kupnja stana u novogradnji pametan i dugoročno isplativ izbor :

1. Energetska učinkovitost

Vrhunski izolacijski materijali u kombinaciji sa prvoklasnom stolarijom, savremenim sistemima za grijanje smanjuju potrošnju energije, štede novac, ne djeluju štetno na okolinu te Vam omogućavaju ugodno stanovanje.

2. Održavanje

Objekti koji su novoizgrađeni imaju mimalna ulaganja glede održavanja te niže troškove , manje su prisutni veći kvarovi koji zahtijevaju velika finansijska ulaganja i sl.

3. Finansijske prednosti

– Kao prvi kupac stana u novogradnji ne plaćate porez na prenos vlasništva od 5% po trenutnom i važećem zakonu u Federaciji BiH.

– Stanovi u novogradnji se lakše iznajmljuju, brže prodaju i bolje drže vrijednost.

4. Sigurnost

Od izbora stana za kupnju pa do završetka procedure na raspolaganju smo da Vam pomognemo savjetom,objašnjenjem a sve u skladu sa našim dugogodišnjim iskustvom u ovom poslu.

Uz dvogodišnju garanciju sigurni ste da smo Vam, i nakon useljenja, na raspolaganju kao pouzdan partner.