IZVEDENI PROJEKTI

“Confidenza” je projekat izgrađen na području općine Centar . Smješten je u rastućem naselju savremenog načina življenja sa kompletnom potrebnom infrastrukturom.

Objekat u svom sastavu ima 17 stambenih jedinica površine 47-113 m2 te jedan poslovni apartman površine 45 m2.Izgradnja je realizirana od septembra 2019 do jula  2020 godine – svi stanovi su prodati i useljeni .

“Bellezza” je  projekat  izgrađen na području općine Novo Sarajevo . Smješten je u  blizini  Mercator centra na Socijalnom , u neposrednoj blizini je osnovna škola „Malta“ , brojni vrtići kao i ostali sadržaji bitni za funkcionisanje modernih porodica.

Objekat u svom sastavu ima 20 stambenih jedinica površine 25-75 m2 .Izgradnja je realizirana od maja do decembra 2019 godine – svi stanovi su prodati i useljeni .

“Splendido” je  projekat  izgrađen na području općine Novo Sarajevo . Smješten je u  blizini Konzum family centra ( bivši Mercator na Socijalnom ) , povezanost sa saobraćajnom infrastrukturom je izvanredna , blizina odgojnih institucija veoma privlačna mladim obiteljima .

Objekat u svom sastavu ima šest stambenih jedinica površine 47-95 m2 i jedan poslovni prostor .Izgradnja je realizirana od maja do decembra 2016 godine – svi stanovi su prodati i useljeni .

“Fioritura” je prvi objekat sa većim brojem stanova (nakon kuce Cuore ) koji smo realizirali na lokalitetu općine Centar . U biti riječ je o lokaciji u samom srcu grada – nedaleko od križanja ulica Čekaluša i Džidžikovac .Objekat je u neposrednoj blizini BBI centra odnosno mnoštva trgovačkih objekata , obrazovnih institucija ( dvije osnovne škole , srednje škole i Fakulteti ) što je veoma bitno za buduće  vlasnike stanova .

Objekat u svom sastavu ima šest stambenih jedinica površine 39-65m2 .Izgradnja je realizirana od maja do septembra 2015 godine – svi stanovi su prodati i useljeni .

“Soleggiato” je izgrađen u naselju Grbavica koja obiluje sadržajima potrebnim svakoj savremenoj porodici no istovremeno nije smješten  na mjestu
gdje je visoka frekventnost prolaska automobila što je  velika
prednost u gradskoj jezgri . Objekat je bio interesantan kupcima koji ne koriste automobil jer je uvezanost u saobraćajnu infrastrukturu sjajna . Pri tome je velika zastupljenost zelenih površina pridonijela osjećaju
smirenosti te uživanja u boravku u svakoj stambenoj jedinici koja nije
klasični stan, zatvoreni prostor bez balkona i sl. već prije inačica
privatne stambene vile sa malim brojem luksuznih jedinica za uživanje u
svakom trenutku stanovanja .Objekat u svom sastavu ima osam stambenih jedinica površine 36-77 m2 .Izgradnja je realizirana od jula do novembra 2014.godine – svi stanovi su prodati i useljeni .

Projekat „Cuore“ ili kuća koju smo izgradili za tržište je bio novitet u našem poslovanju. Izgrađen je zbog mnogobrojnih upita od strane tržišta te pogodne lokacije čiji smo Vlasnik postali nekoliko godina ranije.

Fantastična lokacija, sjajno iskorišten prostor, garažni dio u sklopu kuće te panorama pogled iz dnevnog dijela su prednosti koje je ova nekretnina u sebi objedinila. Kuća je izgrađena u periodu januar – april 2014. godine.

Stambeno – poslovni objekat „Allegria“ je izgrađen nasuprot našim prethodnim objektima „Amore“ i „Ridere“, i ono po čemu je specifičan jeste poslovni prostor namijenjen dječijem obdaništu i igraoni koji se proteže prizemnom i djelomično prvom etažom. Novim sadržajem objekat postaje fokusom ne samo svojih stanara, nego i šireg okruženja.
Ovim projektom nastojalo se odgovoriti na različite prostorne zahtjeve shodno jednako raznovrsnoj dobnoj i porodičnoj strukturi, kao i kupovnoj moći budućih korisnika. S tim u vezi, organizacija stambenih jedinica se kretala od jednosobnih do četverosobnih stanova, kvadrature od 26,0m2 – 150,0m2. Objekat nudi ukupno 16 stambenih jedinica.
Stambeni dio objekta projektovan je u formi koridorskog sistema, sa stanovima sa pretežno jednostranom orijentacijom i lođama, dok krajni stanovi imaju dvostranu ili trostranu orijentaciju. Jedinice su organizovane u dva zasebna ulaza, A i B, međusobno povezana protivpožarnim koridorskim vratima. Kako je u objektu izveden lift u jednom ulazu, vezom između koridora omogućeno je korištenje istog od strane svih stanara.
Vanjskim uređenjem je ponovo odgovoreno na zahtjeve korisnika, te je je u sklopu istog ponovo obezbjeđeno po jedno parking mjesto za svak stan.
Objekat je građen od aprila do decembra 2013. godine, svi stanovi i poslovni prostor su prodati u toku izgradnje. Već u decembru 2013. prvi stanari su uselili u objekat.

Objekat “Amore” Dobrinja je zapravo nastavak izgradnje objekta „Ridere“ jer je bilo riječ o objektu koji je izgrađen u okviru dvije faze radova. Gradnja je izvršena na istoj lokaciji, korišteni su identični materijali te su objekti svojim bočnim stranama u kontaktu i nakon završetka radova izgledaju kao jedinestvena cjelina. Objekat „Amore“ ima šesnaest stanova koji su podijeljeni u dva stubišna ulaza površina 47-73 m2. Ponovno smo odgovorili na tražnju tržišta te napravili izmjenu na način da smo Kupcima ponudili i stambene jedinice površine 55 m2 sa dvije spavaće sobe. U hodnicima nismo realizirali ostave jer se Kupcima taj prostor činio bolje iskoristiv za ugradnju ugradbenog / američkog plakara i slično. Posebnost ovog projekta je u tome da je svaki veći stan dobio i balkon veće površine a ponovno smo izvršili i realizaciju parking mjesta sa rampicama za zatvaranje. Nismo vršili neke velike promjene glede korištenih materijala u odnosu na materijale koji su korišteni prilikom izgradnje objekta „Ridere“ jedina razlika je ugradnja plinskih bojlera „Viessman„ namjesto branda „Vaillant“ što predstavlja pomak ka još kvalitetnijem načinu djelovanja. Kao i u slučaju izgradnje prethodnih objekata i ovaj projekat je završen prije planiranog roka te su neke porodice uselile i mjesec dana prije nego je to bilo definisano kupoprodajnim ugovorom – 15.01.2013.godine. Objekat je izgrađen u periodu 01.05.2012. godine – 01.12.2012. godine te su sve stambene jedinice prodate dva mjeseca prije završetka radova.

Objekat  “Ridere” Dobrinja je nastavak našeg djelovanja  u svijetu nekretnina nakon što smo i prije roka izgradili i izvršili prodaju stanova u objektu “Modernna”. U svome sastavu ima šesnaest stanova kvadrature 43 – 68 m2. Površine stambenih jedinica kao i uređenost prostora (broj spavaćih soba) su odista bile rješenje za tražnju prostora našim Kupcima različitih htijenja. Ovaj objekat je poseban po tome što je svaki stan imao ostavu, zaseban ulazak u prostorije iz prostora hodnika, balkon veće ili manje površine te vanjska parking mjesta uračunata u cijenu stana sa rampicom na zaključavanje. Kako bismo sadržajno obogatili ponudu objekta odlučili smo se i na realizaciju privatnog dječijeg igrališta u sklopu parcele kako bi mnogobrojni mališani iz objekta imali kvalitetan sadržaj i posebne trenutke samo za sebe. Kvaliteta radova je i dalje ostala naš izbor  te smo u stanove ugradili: protuprovalna vrata sa vlasničkom karticom, sanitarije i keramiku prve klase (Hans Grohe, Viega, Vitra itd.), unutrašnja vrata od prirodnog materijala – drvo, troslojni gotovi parket vrhunske klase „Weitzer“.  Naša referensna lista (dva prethodna objekta) su utjecala da nam Kupci stanova u ovom projektu ukažu svoje povjerenje te smo, ponovno, u toku izgradnje imali visok stepen prodaje stanova. Mi smo svoje Kupce i nagradili  time što smo sve radove kao i uknjižbu objekta završili prije planiranog roka! Iako je 15.01.2012. godine bio rok za završetak radova nekoliko porodica se u stanove uselilo  već 01.12.2011. godine. Objekat je izgrađen u periodu 01.05.2011. godine – 01.12.2011. godine te su u ovome trenutku sve stambene jedinice prodate.

Stambeni kompleks “Modernna” Dobrinja je predstavljao logični slijed u domenu investicija nakon uspješno završenog i prodatog objekta “Bella Casa”. U svome sastavu ima četrnaest stanova kvadrature 34 – 105 m2.
Kvadratura i koncepcija stambenih prostora je, slobodno možemo reći, zadovoljila šarolike potrebe naših Kupaca i njihove zahtjeve za vrhunskom kvalitetom življenja. Posebnost ovog objekta jeste u tome da je svaka stambena jedinica imala balkon, terasu ili lođu, a pogotovo su stanovi na prizemlju odista obogaćeni velikim terasama koje predstavljaju idealno mjesto za boravak cijele porodice u ljetnim danima. Kada je riječ o kvaliteti radova ponovno smo ostali vjerni ideji o urbanom stanovanju te smo ugradili: protuprovalna vrata sa vlasničkom karticom, alarmni sistem za stanove na visokom prizemlju, sanitarije i keramiku prve klase (Grohe, Kolpa san, Armal itd.) unutrašnja vrata od prirodnog materijala – drvo, klasični parket prve klase. Svaki stan ima i pripadajuće parkirno mjesto ispred objekta sa sistemom za zaključavanje te je parcela objekta ograđena vanjskom, zaštitnom ogradom pripadajuće- smeđe boje. Činjenica da smo i prilikom realizacije prethodnog objekta radove završili u planiranom roku te naše Kupce ispoštovali u svakom segmentu suradnje kao i kvaliteta gradnje koju promoviramo utjecala je na činjenicu da je veliki broj stanova prodat upravo prilikom izgradnje objekta. Iako je planirani rok za useljenje bio 31.12.2010. godine sa ponosom možemo istaknuti da smo radove završili ranije te određeni broj porodica i uselili u stanove već 01.11.2010. godine. Objekat je izgrađen u periodu 15.04.2010. godine – 01.11.2010. godine te su u ovome trenutku sve stambene jedinice prodate.

Stambeni kompleks “Bella Casa” Dobrinja je naš prvi poduhvat u sferi gradnje – investiranja u stambene objekte za tržište nekretnina. U svome sastavu ima svega trideset i dvije stambene jedinice kvadrature 38 do 90 m2. Stanovi su oblikovani tako da zadovoljavaju potrebe za smještaj i lagodno uživanju u domu za porodice raznovrsne brojnosti. Ugrađeni matrijali i oprema u urbanom stilu su privukli pažnju mahom mlađe populacije no i naši stanari u “ozbiljnijim godinama” su svakako prepoznali kvalitet te specifičnost objekta zatvorenog tipa sa privatnim dječijim igralištem te ugrađenim alarmnim sistemom, vatrodojavom, protuprovalnim vratima, keramikom i sanitarijama vrhunske kvalitete. Ovaj objekat je predstavljao spoj sigurnosne komponente, ali i estetske izvedbe u vidu ravnog krova, asimetričnih balkonskih površina, natpisa sa imenom objekta i zadržanih zelenih površina. Činjenica da njihovi mališani mogu na bezbjednom mjestu provoditi vrijeme u zaigranim trenucima sa vršnjacima utjecala je na opredjeljenje većine Kupaca da izaberu i izvrše kupnju stana u objektu “Bella Casa” unatoč činjenici da na tržišti postoje mnogobrojne građevine ovoga karaktera. Objekat je izgrađen u periodu 01.03.2008. godine –01.03.2009. godine te su u ovome trenutku sve stambene jedinice prodate.