"Allegria" - Dobrinja

"Allegria" - Dobrinja

Stambeno – poslovni objekat „Allegria“ je izgrađen nasuprot našim prethodnim objektima „Amore“ i „Ridere“, i ono po čemu je specifičan jeste poslovni prostor namijenjen dječijem obdaništu i igraoni koji se proteže prizemnom i djelomično prvom etažom. Novim sadržajem objekat postaje fokusom ne samo svojih stanara, nego i šireg okruženja.
Ovim projektom nastojalo se odgovoriti na različite prostorne zahtjeve shodno jednako raznovrsnoj dobnoj i porodičnoj strukturi, kao i kupovnoj moći budućih korisnika. S tim u vezi, organizacija stambenih jedinica se kretala od jednosobnih do četverosobnih stanova, kvadrature od 26,0m2 – 150,0m2. Objekat nudi ukupno 16 stambenih jedinica.
Stambeni dio objekta projektovan je u formi koridorskog sistema, sa stanovima sa pretežno jednostranom orijentacijom i lođama, dok krajni stanovi imaju dvostranu ili trostranu orijentaciju. Jedinice su organizovane u dva zasebna ulaza, A i B, međusobno povezana protivpožarnim koridorskim vratima. Kako je u objektu izveden lift u jednom ulazu, vezom između koridora omogućeno je korištenje istog od strane svih stanara.
Vanjskim uređenjem je ponovo odgovoreno na zahtjeve korisnika, te je je u sklopu istog ponovo obezbjeđeno po jedno parking mjesto za svak stan.
Objekat je građen od aprila do decembra 2013. godine, svi stanovi i poslovni prostor su prodati u toku izgradnje. Već u decembru 2013. prvi stanari su uselili u objekat.